Hem 4

Laddkablar för elbilar med typ 2-kontakter

De vanligaste laddkablarna Àr av typ 2 och Àr standard i Europa. En annan term för laddkabel typ 2 Àr Mennekes kabel, eftersom Mennekes Àr den tillverkare som har utvecklat dessa laddkablar. BÄde hybrid- och helelektriska bilar anvÀnder en typ 2-kontakt och mÄnga leverantörer av laddstationer gör detsamma.

Medan en laddkabel av typ 1 endast lÀmpar sig för enfasladdning, Àr det med en laddkabel av typ 2 Àven möjligt att ladda den trefasiga. Vad Àr den stora fördelen? Den gÄr mycket snabbare och ger bÀttre kraftfördelning. Var dock försiktig eftersom inte alla bilar med ladduttag typ 2 klarar trefasladdning. Om bilen inte Àr lÀmplig gÄr laddningen ÀndÄ lÄngsammare.

Hos Voldt hittar du typ 2-laddkablar till de flesta elbilar som Tesla Model 3, Volvo V60 PHEV eller Mitsubishi Outlander.

En laddkabel av typ 2 har tvĂ„ ledare för enfasfordon och fyra ledare för trefasfordon. De fyra ledarna bestĂ„r av nollledaren (N) och trefasledarna (L1, L2 och L3). Är din bil endast lĂ€mplig för enfas? DĂ„ förblir ledarna L2 och L3 anslutna. LaddningsförhĂ„llandet Ă€r 11 kW vid 16A och 22 kW vid 32A.